חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גז"ד לשלושה נאשמים נוספים בפרשת "עץ הרימון" - סחיטה באיומים, סחיטה בכח ועוד

תאריך פרסום : 01/03/2012 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
32694-03-11
01/03/2012
בפני השופט:
צבי גורפינקל

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד תמי אניס
עו"ד סולי לביא
הנתבע:
1. דוד עזרא
2. חי עזרא
3. ניסים גל אלעזר

עו"ד קריטי
עו"ד לביא
עו"ד ישניא
גזר דין

(הנאשמים 1, 2, 10)

הנאשם 1 הכיר את המתלונן והם עסקו ביחד במתן הלוואות במסגרת השוק "האפור". המתלונן נתן לנאשם סך של 500,000 ש"ח כקרן למתן ההלוואות, והנאשם הלווה כספים בריבית של 10% לחודש.

בחודש 08/08 החל הנאשם 1 לרצות עונש מאסר וניהל את קו ההלוואות באמצעות אשתו ואחיו, הנאשם 2.

אותה עת היה גם המתלונן אסיר, ובעת שהיו המתלונן והנאשם אסירים באותו כלא, התגלע ביניהם סכסוך, והנאשם 1 החליט להשתלט על קו ההלוואות המשותף לו ולמתלונן.

כמו כן, דרש הנאשם מהמתלונן לפצותו בסכום של 2 מליון ש"ח, בטענה שעקב פעולת המתלונן, נדון הנאשם למאסר.

המתלונן סירב לשלם את הקנס, ומכאן החלה מסכת של איומים ע"מ לגרום למתלונן לשלם את הסכום שנדרש ממנו.

נקבעה פגישה בין אנשים שונים שקשרו קשר לבצע פעולות למימוש הסכום שהמתלונן נדרש לשלם, ובין היתר נקשר קשר בין הנאשמים 1, 2 ואחרים להשליך רימון רסס לביתו של המתלונן.

במסגרת הקשר סופק רימון והושלך לחצר ביתו של המתלונן, ע"י המעורבים.

בגין ארועים אלה הורשעו הנאשמים 1, 2 על פי הודאתם בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע (היזק בחומר נפיץ) לפי סע' 499 (א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977, סחיטה בכח  לפי סע' 427 (א) רישא לחוק העונשין, נסיון להיזק בחומר נפיץ לפי סע' 454 יחד עם סע' 25 לחוק העונשין, היזק בחומר נפיץ לפי סע' 454 לחוק העונשין, ונשיאה והובלת נשק לפי סע' 144 (ב) רישא לחוק העונשין, כמיוחס להם בפרט הראשון של כתב האישום המתוקן.

במהלך שנת 2004 הסתבך מתלונן אחר בחובות כספיים, ונאלץ ללוות כספים. לאחר שלא הצליח לעמוד במלוא התשלומים לנאשם ולמתלונן הראשון, כאשר החליט הנאשם, כאמור בפרט הראשון להשתלט על קו ההלוואות, פנו הנאשמים 1 ו- 2 למתלונן השני בדרישה להעביר את הכספים בגין ההלוואה אליהם, ולא למתלונן הראשון.

הנאשמים הטילו פחד על המתלונן השני, ובגין זאת הנאשמים 1 ו - 2 הורשעו על פי הודאתם בעבירה של סחיטה באיומים לפי סע' 428 רישא לחוק העונשין, כמיוחס להם בפרט השני של כתב האישום המתוקן. 

במהלך שנת 2004, לווה מתלונן אחר סכום של 5,000 ש"ח מנאשם 1, בריבית של 10% לשבוע, והיה אמור להחזיר כל שבוע 500 ש"ח. הוא הספיק לשלם 30,000 ש"ח ע"ח ההלוואה, אולם כשאחר לשלם תשלום אחד, קנס אותו הנאשם 1 בסכום נוסף של 30,000 ש"ח. המתלונן נאלץ ללוות כספים כדי לעמוד בתשלומים עקב פחדו מהנאשם 1, והיה נתון לסחיטה מתמשכת ע"י הנאשמים 1 ו- 10.

בשנת 2010 בעת שהמתלונן היה במשחק כדוררגל באצטדיון ר"ג, הוא קיבל הוראה לעזוב את האיצטדיון, נצטווה להתלוות לחלק מהמאיימים ברכבם באור יהודה, שם הוכנס למחסן והוכה ע"י מעורב אחר בפרשה, ובסופו של דבר, שילם סכומי כסף שהגיעו לכדי 160,000 ש"ח.

בגין ארועים אלה הורשעו  הנאשמים 1 ו - 10 בעבירות של סחיטה באיומים לפי סע' 428 סיפא לחוק העונשין וסחיטה בכח לפי סע' 427 (א) סיפא לחוק העונשין,  כמיוחס להם בפרט השלישי של כתב האישום המתוקן. 

באוקטובר 2009 נקלעו בני זוג לקשיים כלכליים עקב קריסת עסקם, ולוו מאחד הנאשמים האחרים בתיק סכום של 100,000 ש"ח. הם לא הצליחו לעמוד בהחזר ההלוואות, ופנו לאדם אחר שיסייע להם בהסדרת החוב.

אותו אדם הציע כי המתלוננים ישלמו לו את סכום החוב בפריסה חודשית של המחאות, והוא מצידו ידאג לשלם את החוב למלווים.

המתלוננים הסכימו תחילה להצעה, אולם למחרת חזרו בהם והאדם שאיתו סיכמו את נושא החזרת החוב, החל לאיים עליהם יחד עם הנאשם 2 ונאשם נוסף בפרשה, ובגין  ארועים אלו הורשע הנאשם 2 בעבירה של סחיטה באיומים לפי סע' 428 סיפא לחוק העונשין, כמיוחס לו בפרט הרביעי של כתב האישום המתוקן. 

בשנת 2010 לווה מתלונן נוסף סך של 50,000 ש"ח משותפו של נאשם 1 בקו ההלוואות, נאשם 1 השתלט כאמור על הקו, והנאשם 2 יחד עם 4 אנשים נוספים, הגיעו אליו כדי לגבות את כספי ההלוואה. הנאשם והאחרים איימו על המתלונן, ובגין ארועים אלו הורשעו הנאשמים 1 ו- 2 בעבירה של סחיטה באיומים לפי סע' 428 רישא לחוק העונשין, כמיוחס להם בפרט החמישי של כתב האישום המתוקן. 

בשנת 2008 לווה מתלונן נוסף סך של 120,000 ש"ח משותפו של נאשם 1, הנאשם 1 פנה לאחרים ע"מ שיפעלו לגביית החוב, והנאשם 2 ו- 4 אנשים נוספים נפגשו עם המתלונן באומרם שמעתה החוב שייך להם, המתלונן חשש מהם, והציע לשלם חלק מהכספים.  המתלונן קיבל שיחות טלפון מאיימות בדרישה להחזיר את החוב, ואנשים נוספים הגיעו לביתו כדי לאסוף את סכום הכסף.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ